Dekt een levensverzekering begrafeniskosten?

Een levensverzekering kan worden gebruikt om de uitvaartverzekering te dekken. Aangezien uitvaartverzekering echter aan een begunstigde worden betaald, is het aan die persoon om te beslissen hoe het geld zal worden gebruikt. Als de andere schulden van de overledene aanzienlijk zijn en de begunstigde de uitkering bij overlijden moet gebruiken om alle of de meeste van deze kosten te betalen, kan hij besluiten om een ​​andere vorm van betaling te gebruiken voor de begrafenis.

Wat dekt een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekering, ook wel eindkosten- of begrafenisverzekering genoemd, is een levensverzekering die de kosten van de definitieve regelingen van een persoon helpt te dekken. Het betaalt voor uitgaven zoals de herdenking, kist of urn, en begrafenis of crematie. Als er geld over is van de begrafenispolis nadat deze diensten zijn uitgevoerd, kan de begunstigde dit gebruiken om eventuele andere kosten te betalen die u heeft achtergelaten, inclusief uitstaande leningen, medische rekeningen en juridische rekeningen.

Hoeveel uitvaartverzekering heb ik nodig?

De gemiddelde begrafenis in de Nederland varieert van ongeveer € 7.000 tot € 10.000. Dit omvat uitvaartdiensten, begrafenis of crematie, een kist of een urn, en de aankoop en installatie van een grafsteen op de begraafplaats. Mogelijk hebt u meer of minder nodig om uw laatste wensen uit te voeren, maar over het algemeen zou het afsluiten van een begrafenisverzekering van € 10.000 deze kosten moeten dekken.

Ikverzekerhetbeste.nl